četvrtak, 13. rujna 2012.

paraliza zbog analize

       "U šumi je živjela stonoga koja je znala divno plesati. Žaba krastača, koja je promatrala njezin ples, postala je zavidna i odlučila ju je u tome osujetiti. Međutim, nije željela samo prići i zgaziti je, već je smislila vražiji plan.
       Žaba krastača stonogi je napisala pismo: Moja draga stonogo, vi ste zasigurno najbolja plesačica u cijeloj šumi i u vašem se plesu ogleda najfinija umjetnost cijelog univerzuma. Ali imam za vas jedno pitanje: kada plešete, podignete li najprije pedeset drugo stopalo i tada njime prijeđete na drugu stranu k pedeset šestom, ili počnete mekim kružnim pokretom u području dvjestotog stopala i tada se vraćate prema sto pedesetom? Kako to točno činite kada plešete? To je moje pitanje. S dužnim poštovanjem, vaša krastača iz močvare.
       Stonoga je pozorno pročitala pismo i sljedeći put kada je došla na plesni podij, gdje su se već okupile sve šumske životinje, zbunila se. Umjesto da, kao što je navikla, jednostavno zapleše, razmišljala je: započinjem li zapravo kod pedeset drugog stopala ili prelazim polako od dvjestotog prema naprijed? Kako to točno radim?
       Budući da se potpuno zapetljala u razmišljanje, nije više mogla plesati. Počela se spoticati i posrtati. "Što se događa?", pitale su se začuđene životinje. Žaba krastača ostvarila je svoj cilj."